Bloggen om en trebarnsmammas fabulösa vardag - läs och njut. Jag lever ett högst ordinärt och vanligt svenssonliv, dock med en skimrande guldkant. Åtminstone om ni frågar mig. Är en flitig bloggerska sedan 2007. Älskar min familj och mina vänner. Gift sedan 2010. Hus- och kattägare. Ytterst otränad och en smula sockerberoende. Gillar att skriva, att läsa, att resa och att shoppa.

måndag 8 oktober 2012

Den döda älgen

Idag gick jag, Linnet, Nisse, Arvid och grannen Martin ned till bondgården. En nätt liten promenad som tar typ en minut (tio-femton om man har med Linnea).

Planen var att klappa hästar, kolla in traktorerna och grävskoporna (L kan säga grävskopa nu tack vare grannarnas alla fordon) och helt enkelt fördriva tiden en smula. Vandrade således ned till gården och fick syn på en liten grävskopa som stod halvvägs inne i ett jättestort garage. Det såg ut som om den höll på att köra in i garaget/ladan för att parkera. Martin hann fram först och jag såg då hur han liksom tvärstannar och tappar hakan. Kommer själv fram och ser hur det i grävskopan hänger en fet, jädra ÄLG. Upp och ned. Nedanför står typ tre 20-åriga killar som håller på att stycka den i grävskopan upphängda älgen. Typ såga av den benen.

Iiii. Barnen bara gapade och själv gjorde jag väl detsamma. Har man endast sett levande älgar några få gånger i sitt 31-åriga liv känns det lite väl magstarkt att bli ögonvittne till när de styckar en. A och M pep iväg rätt kvickt men Nils och jag stod kvar en stund. "Du fattar att den är död va, den känner ingenting!" sade jag till Nils. Förklarade för 20-åringarna att vi egentligen hade kommit för att se på traktorerna, "så detta var ju lite oväntat höhö" fick jag fram (=pinsamma tanten).

Försökta samtala lite psykologiskt med Nisse när vi traskade hem igen. Antagligen helt i onödan eftersom han verkade totalt oberörd. "Jag älskar döda älgar, mamma" var hans enda kommentar. Jaha, där ser man. Märks att barnet i fråga växt upp på landet.

Note to self: Inga mer promenader ned till bondgården förrän den häringa älgjakten är slut. Den pågår en vecka va? Jag orkar inte med fler älgtrauman.

3 kommentarer:

  1. Den lukten lär jag inte glömma på ett bra tag :-P bläää

    SvaraRadera
  2. Försökt kommentera från mobil och läsplatta med tråkig framgång - har äntligen loggat in i riktig dator =)
    Ang bilen - jag valde fel man, min blir riktigt sur om jag så mycket som repar en fälg... Herregud! Det är en bil liksom.
    Älgen - jag tor någonstans att det är bra för barn att se sånt - annars blir nog mina barn snart psykotiska. De har varit med och sett slakt sedan de var ytte-pyttiga. När de blev större har jag faktiskt kört lite anatomi med älghjärtan etc, de är därmed inte hysteriska i skolan på biologin när något ska dessikeras =)
    Lovis (precis som de två andra) är nu inne i en period när hon vill veta exakt vilket djur som ligger på tallriken, älg, ko, gris, fisk, kyckling.
    Jag tror det är bra att de vet. Var maten kommer ifrån menar jag. Att det inte bara flyger in i köttdisken lite magiskt.
    Ha en braig dag, imponerad att du hunnit sminka dig så tidigt!

    SvaraRadera
  3. Niklas sa en dag "jag ska elda i kaminen" och Alex svarade "Ska du elda upp KANINEN- coolt!".... Lite samma....dock är ju Alex lite äldre....lite skrämmande när jag tänker på det....

    SvaraRadera