Bloggen om en trebarnsmammas fabulösa vardag - läs och njut. Jag lever ett högst ordinärt och vanligt svenssonliv, dock med en skimrande guldkant. Åtminstone om ni frågar mig. Är en flitig bloggerska sedan 2007. Älskar min familj och mina vänner. Gift sedan 2010. Hus- och kattägare. Ytterst otränad och en smula sockerberoende. Gillar att skriva, att läsa, att resa och att shoppa.

tisdag 23 oktober 2012

Liten blir stor

Linnea pratar mer och mer vilket är väldigt roligt. Vissa ord förstår nog bara vi i familjen, andra är väldigt tydliga.

Mamma, pappa, Nisse, "Avvi", häst, katt, vovov, muuuu (=kossa), äääää (=får), neeeeej (har tyvärr blivit ett favoritord...), bil, pippi, titta där, näsa, bajs, rumpa, grävskopa ("ävbuppa") och blomma är bara några ord i hennes repertoar. Hon säger namnen på flera av dagisfröknarna och några av kompisarna på förskolan. Hon förstår det mesta vi säger, till exempel om vi ber henne hämta skorna, gå in i badrummet för att borsta tänderna och sånt där. Hennes nyaste grej är att vandra runt med händerna för ögonen. Det har hon sett A och N göra när de leker gömme. Häromdagen gick hon in i väggen eftersom hon inte såg någonting.

För övrigt har hon ett jädra humör, älskar gossedjur och att lyssna på musik ihop med Nils. :)

Hon är en fantastisk liten människa, även när hon ställer till scener i affären eller ritar på vardagsrumsgolvet (har alltid haft pennor framme tidigare, A och N har aldrig målat på golv...det har dock L lyckats med typ tre gånger). Vi är så tacksamma över att just hon kom till oss den där dagen i maj. Käraste lilla Linnet.

2 kommentarer:

  1. Men visst är det underligt att just ordet nej biter sig fast ;-)! Sen blir det alla möjliga former av jag och mitt! Gött men aningens frustrerande ibland med stora viljor i små människor! Kram!

    SvaraRadera
  2. Anna säger inte så jättemycket än...men mamma, pappa, Iiiisaaa, Ajesch....och imorse sa hon (klart och tydligt) IPad (Ajpädd)!
    Duktig tjej! :-)
    Kram
    C

    SvaraRadera