Bloggen om en trebarnsmammas fabulösa vardag - läs och njut. Jag lever ett högst ordinärt och vanligt svenssonliv, dock med en skimrande guldkant. Åtminstone om ni frågar mig. Är en flitig bloggerska sedan 2007. Älskar min familj och mina vänner. Gift sedan 2010. Hus- och kattägare. Ytterst otränad och en smula sockerberoende. Gillar att skriva, att läsa, att resa och att shoppa.

onsdag 14 december 2011

Julstress

Trött morgon, av ingen särskild anledning alls. Känner just nu att jag knappt gläds åt den kommande julen. Blä. Hade Bebin varit större hade jag gjort allt för att komma iväg. Nästa år reser vi bort över jul, så det så. Då känns det mer legitimt att inte "julstöka" alltför mycket.

Blir urstressad över alla måsten och över att jag inte hinner med. Har svårt att acceptera det faktum att barnen just nu MÅSTE få ta tid, att man inte hinner så värst mycket annat när man har tre små. Jag känner stress över att jag varken orkar eller hinner stryka julgardiner, koka knäck, storstäda huset eller vandra runt med julröda kinder och tindra.

Jag tindrar inte alls. Jag har fullt upp med att försöka komma ikapp mig själv efter året som varit. Något att glädjas åt är iallafall att vi har köpt alla barnens julklappar. Det är färdigt!! Tog en runda på Toys igår och gjorde klart alla inköp. Den 14:e december. Har väl aldrig hänt förut. I vanliga fall rusar vi omkring dagen innan julafton tillsammans med resten av stan. Svär, blir ovänner och får små, små hjärtinfarkter.

Hur som helst; bäst är att blunda för vad "alla andra gör". Vi sätter ribban extremt lågt i år. Något annat orkar vi inte med. När barnen blir större tänker jag få min perfekta Disneyjul. Med tjugo sorters julgodis, ett kliniskt rent hem, snyggt inslagna paket och en dyr dörrkrans. I år köper vi lussekatterna och slappnar av istället.

2 kommentarer:

  1. Vet du vad? Du gör så rätt! Det går så bra att fuskat till sig en god jul - vem tycker det är äckligt med chokladask och skumtomtar? Vem märker om du har en färdigkokt skinka? Julgranen skapar stämning i ett helt hus och en hyacint på köksbordet ger juldoft överallt. Och med levande ljus syns inte dammet särskilt bra heller....

    SvaraRadera
  2. Nån vis person sa att man adderar det "alla andra" gör till nån supermänniska och därför känner sig lite misslyckad... Själv kanske jag kokar knäck men har världens skitigaste köksgolv- jag skojar inte, strumporna fastnar- och i min värld hinner alla andra både koka knäck och städa och renovera och pynta och allt. Men så är det ju förstås inte, fast det vill man inte fatta....

    SvaraRadera